MENU
Головна » Статті » Молитва

ДУХОВНИЙ ГОЛОД

ДУХОВНИЙ ГОЛОДСвітлина від Luca Mykhaylovych.

Щоденно навколо ми можемо побачити безліч людей, які є надзвичайно виснаженими: морально, психологічно, духовно і фізично. Цей стан складно приховати, від нього важко втекти і ще важче його заперечити. Це не працює довго. Цей стан зазвичай тісно зв’язаний із відсутністю радості і будь-який вимір втоми завжди є депресивним.

Рівно ж втома любого покрою не дозволяє людині бути вповні вільною, легкою, у такому стані вона далека він свого оптимального стану. Вона не є собою.

Втома здебільшого спровокована відсутністю енергії. Брак енергії спричинює різного роду біди в житті: хвороби, депресії, кризові психологічні явища. Часто людина готова вкладати уйму зусиль і коштів, щоб чутися краще: бути позитивною, бадьорою, енергійною, вільною. Благо, досягнення людського ума і інтелекту відкривають значні можливості для того, щоб побороти такий стан речей: психотерапевтичні сеанси, поїздки на відпочинок, психологічні вправи, фізична релаксація, тощо. Але це не дає остаточного визволення. Втома рівно ж провокує стан постійного незадоволення.

Мені відома історія однієї особи, яка протягом більш ніж десятка років була онкохворою і через це переживала важкий психологічний стан. Щоранку вона прикладала неймовірні зусилля, щоб піти у церкву помолитись і причаститись. І так протягом багатьох років. Лікарі розводили рукам: як це можливо? Чому вона ще живе? А вона жила і була радісною, повною надії і Божої енергії.

Гаразд. Чому так стається? В житті ми маємо справу з простим явищем – ДУХОВНИМ ГОЛОДОМ, ГОЛОДОМ ДУШІ. Бог є єдине ДЖЕРЕЛО ЖИТТЯ. Увага! Не життів (фізичного, морального, духовного) а ЖИТТЯ!… У Божому задумі Життя є одне і воно дар Божий. Плекати його чи вбити – це справа вибору людини. Бог є ДЖЕРЕЛО ЖИТТЯ! Перебування поза цим Джерелом означає постійну, втому, спрагу, виснаженість, життєві тупики. Хто це відчуває - той просто є поза ДЖЕРЕЛОМ ЖИТТЯ. Але добра вістка у тому, що це можна виправити. На жаль здебільшого люди шукають екстрасенсів, цілителів, психотерапевтів, у кращому випадку чудо-священиків. Тоді як все так просто. Все в руках самої людини. Обітниці Писання - незмінні! Біблія дає відповідь: «Бо у тебе є Джерело Життя, у Твоїм Світлі побачимо світло….»

Я хотів би звернути увагу на дуже просту істину. Для того, щоб не страждати втомою і виснаженістю треба мати постійний зв’язок з Джерелом Життя. Господь ним є. Щоб мати життєву енергію треба інвестувати час в молитву. Дуже важлива постійна особиста молитва на одинці з Ним. Якщо ми під час дня відділяємо більше часу на те, щоб пити каву, ніж для особистої молитви – ми будемо завжди виснажені. Чому? Все просто – ми самі цього хочемо. Ну хто нам у цьому винен, що ми годинами сидимо в мережі, в телефоні, «вбиваємо» вагон часу на емоційні задоволення різного роду, а для того, щоб пити з Джерела Життя у нас немає часу. Ніхто. Ми самі винні. Але це не фатально. Бог – це завжди шанс. Якщо звернемося до Нього і відновимо зв'язок з Джерелом все налагодиться. Дух молитви – це Святий Дух. Посідаючи найбільший скарб – Христа, ми віднайдемо у Ньому все, що нам потрібно.

Автор: о.Лука Михайллович

https://www.facebook.com/luca.mykhaylovych/posts/1020423268061892?comment_id=1020817181355834&notif_t=feed_comment_reply&notif_id=1485510288777637

 
Категорія: Молитва | Додав: tatunjo (27.01.2017)
Переглядів: 286 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

uCoz